top of page
  • Writer's picturePäivi Asikainen

Onnen salaisuus

Jokainen meistä on ollut tilanteessa, jossa olemme kysyneet itseltämme, mikä tekee minut onnelliseksi? Näkökulmasta riippuen, tähän kysymykseen voi vastata useilla eri tavoilla.


Yksi vastaus on Ihmissuhteet. Tiedemiehet ovat yhtä mieltä siitä, että ollaksemme onnellisia tarvitsemme vahvoja ja kestäviä siteitä muihin.

Toinen vastaus on Itsetuntemus. Voimme rakentaa onnellista elämää vain omien unelmiemme, omien tarpeidemme, omien arvojemme ja luonteemme pohjalta. Olen itse kokenut tämän kyllä pitävän paikkansa omassa elämässäni.


Voisi luulla, että tottahan toki tunnen itseni, olenhan hengaillut tämän tyypin kanssa jo yli puoli vuosisataa. Mutta itseasiassa, on erehdyttävän helppoa alkaa elää ns. valeminää, joka perustuu siihen, mitä luulemme muiden odottavan meidän olevan ja mitä muut meistä toivovat, kunnes menetämme näkemyksen siitä, kuka todella olemme.


Joten, miten voisimme parantaa itsetuntemustamme? Yksi tapa on esittää itsellemme kysymyksiä. Ja viisas kysymys usein herättää odottamattomia oivalluksia ja osoittaa tietä hyödylliseen muutokseen.

Tarkkaan ajateltu kysymys voi myös auttaa meitä huomaamaan unohdetun taitomme ja ominaisuuden itsessämme.


Ja mikä onkaan mielenkiintoisempaa kuin oppia tuntemaan itsensä syvemmin ja löytää itsestä se valtava potentiaali ja kyvyt ja tehdä elämästäsi onnellisempaa.


Jopa tuottavimpien kellonaikojen oivaltaminen omassa elämässä, rohkaisee sinua suunnittelemaan päivääsi nautinnollisemmin. <3

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page