top of page
  • Writer's picturePäivi Asikainen

Hyvää Ystävänpäivää

Päivän teema varmasti puhuttelee meitä kaikkia omalla tavallaan. Ja kyse on rakkaudesta! Se on meissä kaikissa syvällä sisimmässämme, joten olemme kaikki kykeneviä rakastamaan.

Ja se ei ole jotain mitä teemme vaan jotain mitä olemme aidoimmillamme.

Rakkaus perheen jäseniä kohtaan, romanttinen parisuhderakkaus, ystävyyssuhde rakkaus - uskon, että olemme täällä juuri sitä varten, että opimme rakastamaan pyyteettömästi ja se on suurin tehtäväämme täällä maan päällä. itseasiassa suhteessamme toiseen ihmiseen, meillä on paras mahdollisuus kasvaa henkisesti.

Aloitamme kaikki suhteen toiseen ihmiseen erilaisista lähtökohdista, ehdollistumista, eri kulttuureista, uskomuksista sekä malleista, joita olemme oppineet jo lapsuudenkodissa ja oletamme, että siltä rakkauden tulee näyttää.

Ja usein ajattelemme, että minun rakkaus tuntuu ja näkyy samalla tavalla kuin partnerini. Usein myös oletamme, että suhteen onnistuminen on kiinni oikean ihmisen löytämisestä.

Mutta kun puhutaan hyvästä ja kaikin puolin tyytyväisyyttä luovasta suhteesta, on hyvä muistaa että, on kyse enemmänkin sinun persoonastasi, siitä osasta itseäsi, jonka sinä valitset tuoda itse kuhunkin suhteeseen.

Jokaisen suhteen perusta on siinä, miten itse reagoit kuhunkin hetkeen. Meissä on monia eri puolia ja riippuu valitsetko tuoda kriittisen puolen itsestäsi tai leikkisän, vai sensuellin vai ongelmallisen puolen itsestäsi tilanteeseen ja suhteeseen. Valinta on aina meidän jokaisen käsissä.

Niinpä ihmissuhteet ovat elämän paras paikka oppia ihmisyyttä. Joten valitaan tänäänkin se positiivinen ja elämäniloa jakava puoli itsestämme, jotta rakkaudella on tilaa kasvaa. Sitä on henkinen kasvu parhaimmillaan. <3


4 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page